Kashmir sjal Blomstereng

Sjalets plass i norsk festdraktkultur

Å kle seg i en festdrakt, bærer en dyp forbindelse til norske røtter og tradisjoner. Men det er et element som ofte blir oversett i denne vakre norske drakten - det sjarmerende sjal. Både distinkt og delikat, har sjal en sentral rolle i norsk festdrakt kultur, og bringer skjønnhet og eleganse til den tradisjonelle stilen. 

Frisk og fargerik, er et sjal et rektangulært eller firkantet stykke stoff som er drapert over skuldrene, og legger et ekstra visuelt lag og varme til antrekket. Men det er mye mer enn bare et tilbehør. I Balder Norways utvalg av sjal, finner du skatter ala silke, kashmir ull og de fineste veverier, akkurat det som er behøvd for å gi den perfekte finishen til din festdrakt.

Sjalene er tradisjonelt sett lyst og fargerike, ofte utsmykket med blomstermotiver eller geometriske mønstre. Den rike bruk av farge og detaljer reflekterer norges skjønnhet, og nettopp dette preger vårt unike utvalg av sjal.


Hvordan velge det perfekte sjalet for deg? 

Husk at et sjal skal komplimentere din festdrakt, og ikke overkjøre den. Du bør tenke på fargene på drakten din, samt eventuelle broderier eller mønstre. Det er i tillegg essensielt å velge av høy kvalitet, da det ikke bare skal se bra ut, men også gi den komforten som er nødvendig for å kunne nyte festlighetene.

Sjal er en integrert del av norsk festdraktkultur, men vi ser ofte at folk glemmer å ta med sjal i antrekket sitt. Vi tror sterkt på at ingen festdrakt er komplett uten et vakkert sjal. Noe av det beste med denne typen tilbehør er variasjonen de gir. I Balder Norways brede sjalutvalg finner du et mangfold av materialer, farger og mønstre som passer til enhver stil og smak - fra det subtile totale match til det sprudlende, fargerike statement-sjalet.

Sjalet Blomstereng er inspirert av norske skog og marker. Sjalet laget i fineste Kashmir ull som florlett og likevel varm og god. Sjalet kan brukes til både til hverdags og fest. Bildet viser sjalet i beig farge, kantet med broderier.

Kashmir sjal Blomstereng

Sjalet Høstlyng lages i fineste Kashmir ull også kalt Chasmer. som er florlett, men likevel varm og god. Sjalet kan brukes til både hverdags og fest. Sjalet finnes i flere farger.

Kashmir sjal Høstlyng

 

Hvordan kan det matches med annet tilbehør?

Kombinert med den rikt broderte bunaden og den delikate silkeskjorten, forvandler et sjal en allerede vakker festdrakt til en komplett ensemble av uovertruffen nåde.

Et sjal kan også parres perfekt med et utvalg av smykker og tilbehør for å skape en helhetlig seremonidrakt. Sjal i ull kan matches med tradisjonell sølje eller brosjer, kanskje et par øredobber for å gi det en ekstra gnist. Balder Norway er en forhandler av smykker fra Sylvsmidja. Sjaler i kashmirull går godt med bunad smykker fra Sylvsmidja, noe som gir en luksuriøs følelse.


Så ta en kikk på vårt sjalutvalg og se hvordan et nytt sjal kan gi antrekket ditt det lille ekstra. Gjør sjalene til en hoveddel av festdraktskolleksjonen din og gi dem den plassen som de riktignok fortjener i norsk festdraktkultur. Fordi en festdrakt er mye mer enn klær – det er en feiring av norsk identitet og kultur. 

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.