Hvilke farger velger du i festdrakter for 17. mai?

Hvilke farger velger du i festdrakter for 17. mai?

Den norske festdrakten er et levende uttrykk for vår stolte kulturelle identitet. Med 17. mai rett rundt hjørnet, er det perfekte tidspunktet for å velge den rette festdrakten for deg. 

Fargevalg i festdrakter

Festdraktens farger er en viktig del av den norske tradisjonen. De forskjellige fargene representerer forskjellige regioner i Norge, og mange velger å bære en festdrakt med farger som hedrer deres arv og familiebakgrunn.

Men hvis du ikke har en bestemt regional tilknytning, er det ingen faste regler for hvilke farger du kan velge. Tradisjonelt sett var draktene laget med naturlige farger som var tilgjengelige i hver region, men i dag er det rom for å utforske og personliggjøre din festdrakt. Rødt, grønt, svart og blått er noen av de mest populære fargene, men du kan velge hvilken som helst farge som speiler din personlige stil og formidler feststemningen.

Her hos Baldernorway.no tilbyr vi  et unikt sortiment av festdrakter for damer, i alle farger og stiler.


Nye nyanser

Fantasistakk Blåtimen
Festdrakt Grønneng
Festdrakt Gullstakken
 

Balder Norway bringer farge tilbake til norsk festkledning. La oss starte med Fantasistakk Blåtimen. Drakten er inspirert av den siste gylne timen av dagslyset, den leveres i blått og har elegante detaljer som virkelig fremhever det norske håndverket. Deretter har vi Festdrakt Grønneng, en hyllest til de norske fjellengene, utstyrt med grønne broderier på en bomullsdrakt av høy kvalitet. Og ikke glem Festdrakt Gullstakken, en drakt dekket av håndlagde gullbroderier og glitrende perler, inspirert av norske solnedganger.


Klassisk og eleganse

 

Tradisjonelle valg har aldri gått av moten. Festdrakt Hvitveis er en klassisk drakt med hvite broderier, inspirert av den norske hvitveisen. Festdrakt Maiblomst er en elegant festdrakt med pastellfarget broderi, inspirert av den norske maiblomsten, og fremhever vår naturlige skjønnhet. Hvis du liker noe mer lekent, er Festdrakt Rødehette drakten for deg. Den har røde blomsterbroderier mot en sort bakgrunn, inspirert av Rødhette og ulv-eventyret.


Utendørs inspirasjon

Festdrakt Røsslyng

Inspirert av norsk natur, er Festdrakt Røsslyng og Festdrakt Snøhette perfekte valg for enhver maturelsker. Røsslyng har lilla broderier som gjenkjenner det robuste norske landskapet, mens Snøhette drakten er inspirert av norske fjell, prydet med hvite og sølv design.


Årets sesonger

 
festdrakt vintersol

Sluttvis er det tre festdrakter inspirert av årstidene – Festdrakt Sommerblomst, Festdrakt Vårblomst og Festdrakt Vintersol. Sommerblomst har et vakkert blomsterbroderi som minner om solrike dager, vårblomst er inspirert av vårens første blomstring. Vintersol er en vakker symbolikk av sterk norsk vinter, med glitrende sølvbroderier på en mørk bakgrunn.


Farger og tilbehør - den perfekte kombinasjonen

Å koordinere fargene på din festdrakt med tilbehør kan også øke draktens visuelle appell betydelig. Gode fargekombinasjoner kan omfatte en blå festdrakt med en hvit silkeskjorte, en rød drakt med en sort silkeskjorte, eller en grønn festdrakt med en beige silkeskjorte.

Sjalet til festdrakten kommer som oftest i nøytrale farger som svart, hvitt, grått eller beige. Disse fargene har en fantastisk evne til å komplementere sjalene med iøynefallende rosetter og broderi. Ved hjelp av tilbehør kan du enkelt lage en festdrakt som er både stilig og personlig.


Finn din festdrakt hos Balder Norway

Nå som vi endelig har gått gjennom alt du trenger å vite om festdrakter og hvilke farger du kan velge, håper vi at du er klar til å finne festdrakten som passer deg best.

Utforsk vårt utvalg av festdrakter på Balder Norway, og finn den perfekte festdrakten til 17. mai. Vi er sikre på at du vil finne noe du vil elske, uansett hvilken farge du velger.


God 17. mai!

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.